17. pro 2011.

Nedeljko Bajic Baja - Album dragih uspomena SPOT FULL HD - OFFICIAL 2011

Đakovo




Fotografije Branka Stjepanović

Ilok









Fotografije Branka Stjepanović

Derventa - u SŠ predstavljen Lokalni volonterski servis - 15.12.2011.

Srednja škola u Derventi bila je mjesto predstavljanja Lokalnog volonterskog servisa. LVS djeluje pri Udruženju gradjana Bios Plus iz Dervente, a njegov koordinator je g-djica Biljana Djuraš. Ovaj servis okuplja osobe koje se dobrovoljno, a na osnovu odredjenih pravila, uključuju u obavljanje različitih poslova kod javnih ustanova, nevladinih organizacija, mjesnih zajednica...Volontiranje je korisno, posebno za mlade osobe, jer kroz razne poslove koje obavljaju stiču dragocjena iskustva, upoznaju nove ljude i sklapaju prijateljstva. Osim toga, volontiranjem se stiču odredjene bolje pozicije prilikom upisa na studij ili pri zapošljavanju, a vrši se i medjunarodna razmjena volontera... Svaki volonter ima svoju volontersku knjižicu u koju se upisuju sve ativnosti koje jedan volonter obavlja. U Republici Srpskoj volonterizam je regulisan i posebnim zakonom.

Restoran SŠ - Biljana Djuraš govori o LVS

Igor Jelić iz Polja sa drugovima iz razreda sluša o LVS

Volonteri Sanja Avramov i Dejan Novaković pred slušaocima

Učenici SŠ - kuvari se upisuju u LVS


Kišan dan

Danas je u Polju bilo kišno i vlažno. Kiša je počela da pada još noćas, u jutarnjim časovima i prije podne provijavao je i snijeg, doduše vrlo rijedak i topio se na tlu. Temperatura je bila oko 3 stepena.

16. pro 2011.

Sunčano

Danas je u Polju sunčano i vedro vrijeme. Ima nešto vjetra, ali je vrlo ugodno i reklo bi se, ipak toplo za ovo doba godine.

15. pro 2011.

Danas ovčari u Polju

Zbog nedostatka ispaše na planinama, ovčari su se već spustili u ravničarske krajeve. Danas smo u blizini silosa u Polju snimili ove kadrove.




Koke posle kiše

Kiša

Danas je u Polju bilo kišovito. Uz kišan dan danas je bilo toplo za ovo doba godine, temperatura je išla i do 12 stepeni. Oblačno.

11. pro 2011.

Osnovni sud u Derventi - Dan otvorenih vrata

Osnovni sud u Derventi je 25.11.2011. godine upriličio Dan otvorenih vrata. To je bila prilika da gradjani bez ikakvih službenih obaveza posjete Sud i upoznaju se sa službenicima, prostorom, načinom modernih uslova i načina rada Suda...Prvo je gradjane u Sudu primio i prigodno im se obratio gospodin Zijo Grbić, predsjednik Suda. Potom su posjetioci prisustvovali simulaciji sudjenja, a potom prošli kroz sva odjeljenja i sudnice, sve kancelarije Suda gdje im je stručni vodič objašnjavao šta se tu radi i koji se postupci vode. Gradjani su mogli da dobiju i prigodne materijale u kojima se objašnjavaju postupci pred Sudom itd.
Vrlo pohvalno!