15. svi 2017.

MFL Doboj: Borac remizirao sa Vučijakom

Borac iz Bosanskih Lužana juče je ugostio Vučijak iz Majevca, ekipu sa kojom ove sezone bije bitku za prvo mjesto Međuopštinske lige Doboj.U dugo očekivanom duelu dvije najbolje ekipe ovog randa, pred više od 300 gledalaca, Borac ipak nije uspio doci do toliko željene pobjede. Gosti su se uglavnom branili čitavu utakmicu, ali su prvi došli do prednosti u 66. minuti.Uprkos pritisku do kraja utakmice, Borac je stigao samo do izjednačenja, a strijelac je bio Trutina.Do kraja prvenstva Borac će gostovati kod ekipe OFK Zborište i ugostiti Radnički, te se nadati da će Vučijak izgubiti bodove protiv 4. jula ili Poleta.-Derventa Cafe-

Danas je Brod zahvatilo nevrijeme

U Brodu je danas bilo veliko nevrijeme praćeno obilnom kišom, ledom i jakim vjetrom. Nevrijeme je počelo u 12 sati kada je počela padati ledena krupna kiša koja je postepeno prešla u gusti led veličine polovine lješnika. Led je padao 25 minuta, a vjetar je lomio manje grane i kidao lišće sa drveća. Ulice su vrlo brzo bile napunjene vodom koja je tekla niz njih, a dvorišta su, takođe, za tili čas bila napunjena vodom. Nakon što je led prestao da pada, kiša se pojačala i bilo je i mnogo grmljavine.
Dok ovo pišem ( a sada je 13,56 ) kiša još uveliko traje, ali su se bujice sa ulica, u dobroj mjeri, povukle. Evo nekoliko fortografija za ilustraciju.