22. ruj 2012.

Šahovski klub Derventa - najveći uspjeh!


Najveći uspjeh u istoriji derventskog sporta da se dva takmičara pojave na Svjetkom prvenstvu.
Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu je održan otvoreni šahovski turnir na kome je učešće uzelo 35 takmičara iz šesnaest šahovskih klubova sa područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Derventski klub su predstavljali Dragan Kokanović, Borislav Cvijanović, Duško Miličić, Milenko Živković i Žana Kokanović. Turnir se igrao u sedam kola u mješovitoj konkurenciji seniori, kadeti i kadetkinje. Od derventskih šahista najviše poena je sakupio

Borislav Cvijanović koji je sa 5,5 poena zauzeo drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju. Ostali derventski šahisti Dragan Kokanović, Duško Miličić, Žana Kokanović i Milenko Živković su sakupili po 4,5 poena i ostvarili diobu od šestog do devetog mjesta.  Žana Kokanović je ostvarenim rezultatom bila najuspješnija kadetkinja osvojivši prvo mjestou kadetskoj konkurenciji zlatnu medalju i pehar.  U Šahovskom klubu u toku su pripremeza odlazak Žane Kokanović i Bojane Bojanić na Prvenstvo svijeta za mlade koje se ove godine održava u vremenu od 7-19.11.2012,godine u Sloveniji u Mariboru, a koje su pravo učešća obezbjedili plasmanom na Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Pored stručnog rada sa navedenim takmičarkama, veliki problem za rukovodstvo kluba predstavlja iznalaženje finansijskih sredstava neophodnih za odlazak, jer takmičenje traje dvanaest dana, a takmičari i treneri moraju biti smješteni u oficijelnom dijelu koji je predvidio organizator. U klubu se nadaju da će naići na razumijevanje načelnika opštine,  jer ovo je do sada najveći uspjeh u istoriji Derventskog sporta da se dva takmičara pojave na Svjetskom prvenstvu.


Šahovski Klub
Derventa
12.09.2012.

Šta je MiniMax svojevremeno govorio!


- Ne znam da li će nas Evropa primiti, ali Afrika nas je već stavila na listu čekanja.
- Godišnjica Kosovske bitke biće proslavljena čim se bitka završi.
- Rekli smo istorijsko NE. Možda bismo rekli još nešto da smo znali strane jezike.
- Ovoliki neuspesi. Pa, to još nikome nije uspelo!
 
- Srbi žele da žive u jednoj državi. Švedskoj, recimo.
- Možda bi neki prodali zemlju. Ali, ko će ovo da kupi.
- U pravu ste, mada bi logičnije bilo da ste u zatvoru.
- Više se ne svađamo: niko ni sa kim ne govori.
- Svi nas uzimaju za primer. Niko nas ne uzima ozbiljno.
- Mnogo je zabrljao: ne gine mu zatvor ili - neka ambasada.
- Počeću da štrajkujem čim nađem posao.
- Zanemeli smo od sreće kad su nam dali slobodu govora.
- Ne mrze baš svi vlast

Rješavanje pitanja vode u Polju


Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Polje Zdravko Grozdanović je za sutra 23.09.2012. godine (nedjelja) sazvao zbor građana. Tema sastanka biće voda, tj. produženje vodovodne mreže kroz Polje, a sastanak zbora građana Polja počinje u 11 sati i biće održan u prostoriji škole u Polju.

20. ruj 2012.

Srne

Prolazeći danas pored kuće Nikole Stjepanovića, pored potoka niže njegove kuće primijetio sam četiri srne. Na livadi kraj šumice mirmo su pasle travu otavu koja se pojavila posle zadnje kiše. Pokušao sam da im se približim, neko vrijeme su gledale u mene, ipak nakon kraćeg vremena strugnule su u šumu. Uspio sam uhvatiti nekoliko nejasnih snimaka upotrebavajući zum.