24. pro 2011.

Orlovo jezero

Možda ste bili na Orlovom jezeru!? Ja jesam. Nalazi se nekoliko kilometara od Petrova u blizini manastira na planini Ozren. Napravio sam nekoliko snimaka.


Orlovo jezero


Pogled na restoran iznad jezera

Skulptura od drveta

Za vikend razonodu - nekoliko interesantnih fotografija

Ljubav je...

Snješko

Brod Medvedev

Kućica zimi

Lijepa tabla

Likovna kolonija Patkovača Derventa, Bojan

Za razonodu - nekoliko zanimljivih fotografija iz Polja

Osvježenje na fudbalskom igralištu Cerikanuša

Električar na stubu

Posmatrači - Milan Stjepanović, Dražen i Dobro Sekulić

Djed Milan pripremio krompir za sjetvu


Srećan Božić!

Svim Poljčanima katoličke vjeroispovijesti želim srećan Božić i da ga proslave u blagostanju i miru!!!

22. pro 2011.

Novi snijeg

Jutros je osvanuo novi snijeg. Nije ga bilo puno, ali pao je tokom noći kada je došlo do naoblačenja. Jutro je hladno, oblačno, ali je tempreatura u Polju ipak ispod nule.

21. pro 2011.

Danas suvo i hladno

Jutro u Polju bilo je prilično hladno, temperatura je bila -9 stepeni. Tokom dana temperatura je postepeno rasla, ali čini se da nije prelazila 0. Bilo je vedro i suvo. Večeras prilično hladno, temperatura u minusu.

Gradačac - predivno jezero gotovo suvo

Prije desetak dana posjetio sam jezero u Gradačcu, nedaleko iznad fudbalskog stadiona. Divno je to jezero, vrlo ugodno mjesto za odmor koje preko ljeta posjeti na hiljade mještana Gradačca i gostiju. Oko jezera su uredjene staze za šetanje, mnogi ovdje ljetuju, kampuju ili odmaraju preko vikenda. Ribari uživaju u pecanju ribe i divnom prirodnom ambijentu. U blizini je i Banja Ilidža sa hotelom, stotinjak metara od jezera je i igralište fudbalskog kluba Zvijezda. Ali, sada posljednji puta, kada sam otišao da na desetak minuta odmorim od dugog putovanja, zaista sam se neugodno iznenadio. Vode u ovom jezeru gotovo da nema. Bio sam zaprepašten izgledom jezera, obuzeo me nekakav čudan strah dok sam posmatrao golo dno jezera, blato koje se osušilo i na stotine ptica grabljivica koje su valjda po dnu tragale za uginulom ribom... Misli su mi pred ovom slikom zaista postale teške - kuda nas vodi ljudski nemar prema prirodi, kako ćemo skupo platiti danak suši, nije ovo jedini primjer - o nekim primjerima sam pisao i ranije. Poremećaj klime je evidentan na svakom koraku - da li mi možemo išta učiniti da spasimo predivnu prirodu u našoj zemlji? I još bezbroj pitanja pred ovim slikama... Nadajmo se da će doći padavine i da će ovo jezero ponovo da sjaji u svojoj ljepoti!








20. pro 2011.

Vedro, sunčano i hladno

Vedro jutro, sunčan dan, prilično hladno - karakteristike su današnjeg dana u Polju. Tokom dana došlo je do otopljenja, tako da se snijeg koji je pao juče i noćas djelimično topio. Ipak, snijega ima još 5 cm, putevi su prohodni. Evo nekoliko fotografija koje su snimljene danas u Polju.





19. pro 2011.

Danas prvi snijeg u Polju

Još u prijepodnevnim časovima u Polju je počela da pada slaba kiša koja je jedno vrijeme, do podne, bila čak i prestala. Oko 13 sati ponovo je počela padati, ali sa rijetkim sniježnim pahuljicama. Ispočetka su pahuljice bile krupne i topile su se odmah pri padu na zemlju. Kasnije je kiša prešla u snijeg koji je počeo biti gušći i sitniji. Evo, do 20,30 večeras nije prestajao padati tako da se već stvorio sniježni pokrivač od 5 cm. Temperatura je trenutno -2 stepena i gotovo je sigurno da će do jutra pasti i do -6 stepeni.

Srećna vam Krsna slava Sveti Nikola

Krsnu slavu Svetog Nikolu u Polju slave porodice Marković, Matić, Milišić, Ružić, Simić, Stjepanović, Arivuković i Tokić. Svima koji danas slave želimo srećnu Slavu!!!

Sveti Nikola