27. pro 2012.

aRS: Топли дочек бродским планинарима на Мотајици

aRS: Топли дочек бродским планинарима на Мотајици: МОТАЈИЦА Градина 652 м. 23.12.2012.        И ове године смо се одазвали нашим пријатељима у Српцу на  походу М отаји ца 2012. Овај п...

Јахач - Дражен Стјепановић на коњу

Отац Јово и дјед Стјепан пазе на малог Дражена (снимљено 1993-4. г.)

Мирко, Јованка, Душан

Покојни Мирко Ћосић, Јованка Ћосић (р. Стјепановић) и покој-
ни Душан Поповић

SpektaR: Дервента-Гурман фест-28.02.2013.г.

SpektaR: Дервента-Гурман фест-28.02.2013.г.: Обавјештавамо Вас  да  ће се у Дервенти, 28.02.2013.године одржати  Сајам сухомеснатих производа И месних прерађевина “Гурман фест”Дервен...
derventa.ba

26. pro 2012.

Zora

Znate onaj vic o tri drugarice koje godinama i godinama idu jedna kod druge na kafu, i održavaju tradiciju kad su već zašle u neke godine. Jedna od njih - Zora, potpuno svesna prolaznosti vremena, videvši da je počela da zaboravlja, pred dolazak svojih drugarica, kaže sebi: "Moram sve lepo da zapišem. Pod jedan: kafa, pod dva: kolači, pod tri: sokić...Tako, sve sam lepo zapisala, ako nešto zaboravim, ni Dunav ni Sava neće me oprati od ogovaranja kako sam izlapela." I stavi ona svoj spiskić na vidno mesto u kuhinji. Došle drugarice, malo popričale, ona ih ponudi kafom, ode u kuhinju, skuva kafu, posluži kafu, popiju kafu, krene ona sa šoljicama u kuhinju. Kad tamo, spisak: "Jao, ni kafom ih nisam poslužila!" Skuva ona opet kafu, posluži kafu, popiju kafu, krene ona sa šoljicama u kuhinju. Kad tamo, spisak: "Jao, ni kafom ih nisam poslužila!" Opet skuva kafu, posluži kafu, popiju kafu, krene po treći put sa šoljicama u kuhinju. Kad tamo, spisak... I tako, skuva ona kafu tri-četiri puta, popiju one kafu tri-četiri puta... Krenu drugarice kući, i čim su izašle, kaže jedna drugoj: "Jesi videla Zoru kako je sklerotična, ni kafom nas nije poslužila!" A druga će na to: "Koja Zora?"

Sa bloga Milje Lukić

25. pro 2012.

Radovi u vrtu i voćnjaku

Sunčane i tople dane, ponedjeljak i utorak iskoristio sam za radove u vrtu i voćnjaku. Bilo je veoma ugodno okopavati ruže, trajnice i hortikulturu, a uradilo se podosta i na orezivanju voćaka i formiranju krošnji. Zimsko okopavanje voćaka važno je zbog toga da biljka preko zime nakupi i sačuva što više vlage u korijenovom sistemu. Ovakvim danima moguće je, sasvim uspješno i presađivati mlade sadnice voća i hortikulture, pa sam i ja presadio nekoliko. Čekamo proljeće da uživamo u njihovom listanju i cjetanju.

Okopana vinova loza

Stajnjak oko korijena ruže

Okopane šljive

23. pro 2012.

На 3. сједници СО-е Дервента највише о буџету и програму капиталних инвестиција


У петак, 21. децембра 2012. године одржана је 3. сједница Скупштине општине Дервента. Дневни ред ове сједнице утврђен је са укупно 11 тачака дневног реда. На овој сједници је верификован мандат одборника Матић Данијели, сљедећем квалификованом кандидату са листе СНСД-а умјесто Жунић Игора који је поднио оставку на мандат одборника након избора за замјеника начелника општине. Након усвајања записника са 1. и 2. сједнице и одржаног Актуелног часа, одборници су разматрали и усвојили Ребаланс Буџета општине Дервента за 2012. годину, Приједлог одлуке о измјени Одлуке о извршењу Буџета општине Дервента за 2012. годину, Приједлог Програма о измјенама и допунама Програма капиталног инвестирања на подручју општине Дервента за 2012. годину, Приједлог одлуке о усвајању Буџета општине за 2013. годину, Приједлог одлуке о извршењу Буџета општине за 2013. годину, Приједлог одлуке о делегирању одборника који ће у својству службеног лица присуствовати закључењу брака и Приједлог одлуке о боравишној такси на подручју општине Дервента.
Највећу пажњу одборника и велики број дискусија је произвео Приједлог Програма о измјенама и допунама Програма капиталног инвестирања на подручју општине за 2012. годину и Приједлог Буџета општине за 2013. годину, по којем је такође био велики број дискусија одборника између којих и велики број конструктивних.
Ребаланс Буџета општине за 2012. годину усвојен је у укупном износу од 15.980.524,00 КМ, што је у односу на досадашњи план (16.323.671,00 КМ) мање за 343.147,00 КМ или 2,1%.
Програм о измјенама и допунама Програма капиталног инвестирања на подручју општине Дервента за 2012. годину, усвојен је у укупном износу од 5.273.086,00 КМ  у односу на досадашњи план који је износио 5.679.000,00 КМ.
Буџет општине Дервента за 2013. годину усвојен је у укупном износу од 12.631.705,00 КМ