13. lis 2014.

Са срећом,четитамо! (Сјећате ли се да је и пут Поље-Жеравац од 600 m био предвиђен за асфалтирање још буџетом за 2012.г.?) (или 150 000 КМ + 48 000 КМ једнако јесте 270 000 КМ!?)

Асфалтирање нових путних праваца


„Сваки метар пута је немјерљиво богатство, иако се задовољство не мјери километрима пута већ људским задовољством“ , рекао је начелник Симић пуштајући трасу пута Трстенци – Кладари, један од укупно 18 путних праваца колико ће их бити урађено у 2104. години и додао да ћемо настојати да од села створимо мјесто пожељно за живљење са комплетном путном и водоводном инфраструктуром. „Општина Дервента ће ове године, уз све потешкоће у буџету,испоштовати  планирана улагања из капиталног буџета  према свим мјесним заједницама“, рекао је начелник.
Комплетна траса пута Трстенци-Кладари је, по ријечима Ранка Милића, предсједника грађевинског одбора , дуга је 2700 метра. У првој фази је урађен тежи дио трасе у дужини од 1080 метара, а сада траса од 570 метара дужине. Цијели пројекат је вриједан 270 хиљада КМ, од чега је општина издвојила око 150 хиљада КМ, а мјештани око 48 хиљада КМ. Путна комуникација је, по ријечима  мјештана овог села, веома значајна  и асфалтирањем овог путног правца биће  ријешени  многи проблеми, поготово у зимском периоду.
Из средстава капиталног буџета 2013. године асфалтирана су у овој години четири путна правца у вриједности 106 хиљада КМ и три путна правца из средстава капиталног буџета 2014. године у вриједности од 80 хиљада КМ.
Ових дана очекује се почетак радова на укупно шест путних праваца за које је закључен уговор тако да ће у овој години бити  завршено 13 путних праваца у укупној вриједности 356 хиљада марака, а у плану је завршетак још 5 путних праваца из капиталног буџета 2014. године у вриједности од 108 хиљада КМ  тако да ће у овој години за ову намјену бити реализовано преко 465 хиљада КМ у зависности од учешћа грађана.
derventa.ba - 13.10.2014.

Асфалтирани нови путни правци









Асфалтирање четири путна правца , за које је општина издвојила средстава из капиталног буџета , завршено је протекле седмице. Ради се о дионицама пута Плоче –Брезици у Доњим Церанима , магистралном путу Дервента –Србац-Кладари на подручју Трстенаца, релацији од цркве до Ћорића и Радановића у  Малој Сочаници те у Појезни од гробља до раскршћа Ћебић.
Дионица пута Плоче –Брезици у Доњим Церанима асфалтирана је дијелом средствима мјештана у износу од пет хиљада КМ и дијелом из буџета општине у износу од тридесет хиљада КМ. Јуче је на пригодној свечаности ову дионицу пута , свечано отворио начелник општине Милорад Симић који је том приликом истакао: „Општина је у овој години предвидјела изградњу осамнаест путних праваца  за што ће бити издвојено око пола милиона марака. Модернизацију путева настављамо и убудуће и нећемо занемарити ниједан дио наше општине као што нисмо ни до сада.  Дугујем захвалност и овим људима , који су у овим тешким временима издвојили значајна средства. Дервента заузима високо мјесто у РС по многим параметрима али изградњом инфраструктуре у граду и селу  боримо се за своје мјесто у РС, Балкану и шире.“ Један од домаћина, Миливоје Ђурђевић се захвалио свима који су дали допринос у изградњи овог путног правца за који вјерује да ће коначно бити завршен идуће године. Посебну захвалност је исказао начелнику Симићу који је и покренуо овај пројекат. Пажњу мјештана је изазвало присуство Миле Китића , познатог фолк пјевача, који је рођен овдје и који је био један од иницијатора за изградњу овог пута.
derventa.ba - 03.10.2014.

12. lis 2014.

Igre iz Dervente

Derventa: ,,Feromaster,, Polje-ukratko predstavljamo

Posjeta poljoprivrednom imanju porodice Grozdanović

Јесен у Пољу






Konferencija o volonterizmu u Banja Luci

Branka Stjepanović u Predsjedništvu Konferencije

U Banjoj Luci je 7.i 8. oktobra održana Konferencija Volonterizam - mogućnosti i izazovi za razvoj zajednica i saradnju mladih.
Konferenciju su organizovali  Fondacija Mozaik, Omladinski komunikativni centar Banja Luka, Fondacija Divac iz Srbije i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.
Iz Broda je na konferenciji prisustvovalo 25 omladinaca koji učestvuju u Programu Omladinske banke Brod  tj. u kreiranju i realizaciji niza projekata koje podržava Omladinska banka i opština Brod.
U ime delegacije iz Broda na Konferebciji je govorila Koordinator odbora Omladinske Banke Brod Branka Stjepanović. Ona je govorila  o informatičkim unapređenjima komunikacije između neformalnih grupa koje realizuju projekte i članova odbora Omladinske banke.
Ove godine na području opštien Brod realizuje se ukupno 19 omladiskih projekata pri čemu su uključene i ruralne i urbane mjesne zajednice, a opština Brod je treća po broju realizovanih projekata u opštinama BiH.

Odmarali smo se na Paliću

Predivni predjeli Vojvodine, Palić i okolina (Subotica, Sombor, Kelebija...) prosto vas mame da pravite fotografije bukvalno svakih 5 minuta - motiva i objekata, ljudskih situacija je bezbroj. Na našem području ovaj prostor nije toliko poznat kao turistička destinacija, ali ona je zapravo elitna i rijetko se gdje možete odmoriti kao ovdje. Za one aktivnije turiste tu je i bezbroj kulturnih i gastronomski sadržaja...Jednostavno Palić i okolina ostavljaju bez daha. Evo samo nekoliko fotografija...