24. kol 2014.

Rodila se Jovana Sekulić

Srećni roditelji Mirjana i Dragutin Sekulić juče su (23.08.2014)  dobili kćerkicu Jovanu. Jovana je rođena u popodnevnim časovima u porodilištu u Derventi. Odmah potom se u kući Sekulića začula muzika i veselje, a za tili čas okupili su se komšije, familija i prijatelji da čestitaju srećnom ocu, baki Miri, stricu Darki i padjedu Stjepanu.Veselje je potrajalo do duboko u noć. Čestitamo i želimo svima svaku sreću!!!
Jovana Sekulić

Gradi se još jedna kuća u zaseoku Tatari

Donosimo nekoliko fotografija sa gradnje kuće Branke Stjepanović u Polju. Sa srećom!

Početak gradnje


Ništa bez nacrta

Tok radova


Renovirana i obnovljena kuća Gojka Stjepanovića

 

 

Nekoliko fotografija obnovljene kuće i
nekoliko detalja sa proslave pokrivancije
poslala nam je Rosa Stjepanović. Na
fotografijama se vide npr. Gojko Stjepanović,
Mara Stjepanović, Dejan Stjepanović, Sandra
Stjepanović, Đoko Milošević, Rosa Milošević...
Čestitamo!!!

Počinje priprema zimnice u našem kraju


Преминуо је Миро Гроздановић

Са тугом и жалошћу објављујем ову вијест касније него што је то  било  потребно. Отишао је велики човјек, наш Пољчанин, пријатељ, суграђанин Миро Гроздановић. Миро је рођен у засеоку Татари и свој завичај је носио у срцу цијели живот , иако је већину живота провео у Београду. У души наш, једноставан и скроман човјек. Миро, кога сам увијек ословљавао са "куме", јер ме је његов отац Милорад држао на крштењу, кад год би се срели интересовао се за све људе у нашем селу, за лијепе догађаје, а причао би ми пуно и о свом послу док смо шетали Теразијама, Скадарлијом, Калемегданом или Татаром и Лужанима. Радо се сјећам сваког нашег сусрета и разговора, сјећам се сваког детаља. 
Миро Гроздановић је дјетињство провео у Пољу, у засеоку Татари, да би школовање наставио у Дервенти, а економски факултет је завршио у Сарајеву. Нешто кратко након факултета Миро је радио у Творници обуће ДЕМОС у Дервенти, да би потом службу наставио у Министарству за иностране послове СФРЈ у Београду. Тако је наш Миро цијели свој радни вијек провео у југословенској и српској дипломатској служби. У току службе по неколико година је провео и у Кенији, Лондону, Москви, Паризу...Радио је врло одговоран и стресан посао, што га је на крају и исцрпило, иако је до пензионисања имао још годину-двије. Судбина.
Са породицом, супругом Радом и кћеркама Јеленом и Милицом је  живио у Београду. Био је одговоран и пажљив супруг и одговоран и омиљен отац.
После краће болести, Миро је преминуо на Клиничком центру у Београу на Петровдан,12.јула ове године. Комеморација је обављена у Министарству иностраних послова Републике Србије, а кум Миро је сахрањен на београдском гробљу Орловача. Вјечна му Слава и Хвала!