29. pro 2011.

Srećna vam Nova godina - 2012!!!

Dragi naši Poljčani i svi ljudi dobre volje - Srećna vam i uspješna Nova 2012. godina!!!

Iznenađenje - klikni na sliku!


Hladno sa mrazom i injem

Jutros je u Polju osvanuo mraz. Inje je prekrilo drveća, a prošarani sniježni ambijent još stoji. Bila je vrlo gusta magla koja se tokom dana samo djelimično povukla. Hladno.

27. pro 2011.

Derventa - promovisana knjiga Enise Bukvić

Narodna biblioteka "Branko Radičević" u Derventi bila je sinoć u 18 sati mjesto promocije knjige gospođe Enise Bukvić. Promociju je priredila organizacija IMIC Zajedno Derventa, a promotor je bio gospodin Fadil Pelesić. Naziv knjige je Naš put ili Multikulturalni identitet u BiH. Osvrte koji su sadržani u knjizi potpisuju i poznati - Predrag Matvejević i Mirko Pejanović. Tridesetak posjetilaca je sa pažnjom saslušalo izlaganja autorke i promotora, a i sami su se potom uključili u diskusiju o knjizi i temi koju knjiga zahvata. Na kraju promocije promotor je autorki poklonio nekoliko izdanja derventskih pisaca, a svaki posjetilac je dobio i knjigu Rajka Skvarice pod nazivom "Lirske žice izbjeglice".

Enisa Bukvić i Fadil Pelesić


Derventa pred praznike - noću

Pogled na zgradu opštine
Pogled na katoličku crkvu

25. pro 2011.

Sunčano, toplije, a predveče oblačno

Danas je u Polju, nakon relativno hladnog jutra, bilo pretežno sunčano i toplije. Veći dio snijega koji se zadržao proteklih dana danas se otopio, pa je ambijent u selu samo prošaran snijegom. U kasnim poslijepodnevnim satima došlo je do naoblačenja i pada temperature.

Godišnja skupština Udruženja dopisnika i novinara opštine Derventa

Danas je u motelu "Babino brdo" kod Dervente, sa početkom u 12 sati održana godišnja izvještajno - izborna skupština Udruženja dopisnika i novinara opštine Derventa. Pored desetak dopisnika i novinara iz Dervente, ovoj skupštini su prisustvovali i predstavnici opštine Derventa, Centra za kulturu Derventa i gosti novinari iz Prnjavora koji tradicionalno dobro sarađuju sa ovim Udruženjem. Na skupštini je razmotren i usvojen Izvještaj o radu, Finansijski izvještaj, Finansijski plan za 2012. godinu i otvorena živa rasprava o radu i budućem djelovanju Udruženja na kojoj se na kraju iskristalisalo nekoliko važnih zaključaka. Pošto je bila i izborna, na skupštini su izabrani i novi organi Udruženja i to Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Takođe je, kao predsjedniku Udruženja - gospodinu Nenadu Simiću, Skupština izglasala povjerenje i povjerila mu još jedan mandat. Na kraju Skupštine, Predsjednik Udruženja je u ime članova Udruženja dodijelio više zahvalnica zaslužnim pojedincima, ustanovama i institucijama koje su značajno pomogle rad i djelovanje ovog Udruženja u proteklom periodu. Nakon sjednice Skupštine, dopisnici, novinari i gosti su nastavili druženje u prijatnom ambijentu motela.

Radno predsjedništvo

Zajednički snimak nakon Skupštine

Primjerak zahvalnice