11. velj 2012.

Novi Sad ovih dana















Fotografije snimila Branka Stjepanović





Ukrina skoro potpuno zaleđena

Srna - 10.02.2012 18:46
DERVENTA - Rijeka Ukrina zaledila se cijelim tokom, od izvora do ušća u Savu kod Broda, a debljina leda na pojedinim mjestima iznosi više od 10 centimatara i po njemu se može slobodno kretati.Oni smjeliji slobodno prelaze s jedne na drugu stranu rijeke, ne plašeći se da bi mogli da propadnu u hladnu vodu.Stariji mještani sjećaju se da je Ukrina posljednji put bila ovako okovana ledom prije više od 30 godina."Tada su ljudi Ukrinu prelazili sa zapregama. Djeca su na ledu igrala fudbal i klizala se", ispričao je Savo Gajić čija se kuća nalazi u blizini rijeke.



9. velj 2012.

Skulpture - serija Okovana sloboda

Izvinjavam se posjetiocima stranice zbog toga što pojedine fotografije skulptura nisu dovoljno kvalitetne. Skulpture na ovim lošijim fotografijama nisu više u mom vlasništvu, a fotografije su skenirane (a ionako su bile loše). Ipak, da bih upotpunio ovaj opus, opredijelio sam se da i njih uvrstim u prikaz. Pogledajmo!






Pozdrav za Miroslava Dušanića

Među ljudima koji prate ovaj blog našao se i veliki bloger Miroslav Dušanić. Zahvaljujem se Miroslavu što nađe vremena da prati naše novosti i sadržaje koje objavljujemo! Iskreni pozdravi i najbolje želje za ovog našeg prijatelja!!! Ja često pogledam Miroslavov blog - pogledajte i Vi -
miroslavdusaniclyrik.blogspot.com

Izuzetno hladno

Danas je u Polju bilo vedro i izuzetno hladno. Snijeg, ledenice, ciča zima - karakteristike današnjeg vremena. U 9 sati jutros u Polju je bila temperatura -20 stepeni. Jutros ranije, sigurno je bio veći minus.
I juče i danas tokom dana siijalo je sunce i bilo je baš vedro, ali svejedno su tempoerature bile u dubokom minusu. Izgleda da će se ostvariti prognoze meteorologa da će večerašnje veče ipak biti najhladnije. Utoplite se dobro!

Moje skulpture serije Fundamentum