9. velj 2014.

Slike iz malog muzeja

Šarena ponjava

Rogovi srndaća

Pegle, u prvom planu pegla moje majke

Lampa mojih roditelja

Očeva šargija

Ei - Niš

Slavuj, Rudi Čajavec-moj otac ga je kupio kada sam se ja 
rodio-1962. godine i za njega dao 2500 komada cigle

Majčina korpa

Pepeljara

Tanjir, suvenir sa 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. 

Tanjir, suvenir sa 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. (1)

Keramička šećernica

Moj Vučko, dobio sam ga na poklon od oca 1967. godine na 
Derventskom vašaru

Omiljena vazica moje mame



Vrijeme danas u Polju

Veoma topao dan za ovo doba godine. Jutro i prijepodne je bilo promjenljivo - čas vedro, čas oblačno i tmurno, ali su do 15 sati bili mogući vanjski radovi. Nakon toga još više se naoblačilo i počela je da pada kiša koja se postepeno pojačavalo. Kiša još pada.

 

Čišćenje korova

Pošto je ove zime bilo vrlo malo snijega u Polju, a bilo je i mnogo lijepih dana bez kiše, pa čak i toplih, poljoprivrednici su svaki takav dan koristili da očiste svoje njive od korova. Pored koristi, uredne njive veoma je lijepo pogledati i vidjeti. Ovdje imamo nekoliko snimaka kod takvih radova.

 

Poljoprivrednici okupljeni u Lovcu

U ugostiteljskom objektu Lovac u Polju sinoć (08.02.) je upriličeno druženje poljoprivrednika Polja i održana su zanimljiva predavanja i prezentacije iz oblasti poljoprivrede. Organizator je ovaj korisni skup podijelio u tri dijela, tako da su svoje proizvode i artikle predstavili Novoprom Agris Modriča - poljoprivredna apoteka Polje, Tvornica stočne hrane Jabuka iz Pančeva i proizvođač BASF. Bilo je riječi o proizvodima i njihovoj najkorisnijoj primjeni u poljoprivredi i to prezentovana je npr. hrana za tov junadi i teladi, te krava muzara, potom gnojiva i prihrana kako za usjeve tako i za voće i povrće, te novi herbicidi i fungicidi koji se primjenjuju u poljoprivredi.
Skupu je prisustvovalo oko 40 poljoprivrednih proizvođača iz Polja i okoline, a organizator je priredio i primjeren koktel. Skup je počeo sa radom u 19 sati , a završio u 20,40 sati.