Rakija od šljive ranke, u boci je krst urađen od tisovine tako da okus ovog
pića dobija predivnu aromu ovog plemenitog drveta. Bocu sam dobio na
poklon od skulptora Petra Jelića iz Banje Vrućice kod Teslića
Rakija ranka iz 2009. godine u koju su stavljene grančice ruzmarina.
Fantastičan okus i zdravo piće.
Ja ovaj napitak nazivam šeri. Pravim ga tako da u bocu stavim red
svježih višanja, pa red šećera i tako više puta. Bocu napunim do 3/4 visine i
stavim na nju tanjirić od šoljica za kafu. Bocu izložim suncu 21 dan
(povremeno je okrećem tako da sve strane budu izložene suncu).
Nakon 21 dan galon sklonim u hladan prostor i obložim najlonom
koji učvrstim gumicama. Služim u šoljicama u koje natočim i tečnost
i višnje do pola. Okus i miris ovog napitka je nezaboravan.
Rakija ranka sa trninama