20. lip 2016.

“Gladijatorke” u Beogradu: Od autsajdera do pobjedničkog postolja


Prošlog vikenda derventske „Gladijatorke“ su nastupile na „Beogradskom pobedniku 2016“ u ženskoj konkurenciji, zajedno sa još dvadeset ekipa iz Srbije, Hrvatske, Rumunije i Bugarske u obje konkurencije.

Nakon poraza od reprezentacije Bugarske (19:0), Dervenćanke su savladale domaći ŽRK „Rad“ (7:0) i ŽRK „Beograd“ (10:0) i tako osvojile drugo mjesto, odmah iza reprezentacije Bugarske.
– Prva utakmica protiv reprezentacije Bugarske je dala svima do znanja na da nismo u Beograd došli s bijelom zastavom, ali su nas Bugarke svojim iskustvom, uz naše greške, savladale. To smo ispravili u narednoj utakmici protiv „Rada“, ekipe koja nas je prije samo 3 mjeseca porazila. Treća utakmica je pokazala da smo bili veoma blizu borbi za prvo mjesto jer Bugarska je izgubila od reprezentacije Beograda, koju smo ubjedljivo savladali. Zahvalio bih se svima koji su nam pomogli da odemo na ovakav turnir, evropskog nivoa. Sav trud koji smo uložili u žensku ekipu se isplatio i ove djevojke zaslužuju posebnu pažnju u našem gradu i mi kao klub možemo biti primjer mnogima. Uz veliki rad, ljubav, upornost, a uz malo novca, mogu se napraviti ekstra rezultati i predstaviti svoj grad na pravi način, istakao je trener Radomir Petković Štaka.
B. N. – Derventa Cafe
Na slici prvu sa lijeva-stoji vidimo i našu Poljčanku Natašu Pavičić, članicu ekipe

aRS: Hvala IBrod!

aRS: Hvala IBrod!: Nedavno je portal IBrod objavio sljedeći sadržaj : IBrod 27. мај у 12:16  ·  Predivan i prebogat "Blog o stvaralaštvu, kulturi i...