8. pro 2012.

Ееееееее!

NAŠ POLITIČAR: - "Kako si uspio sve ovo steći?"
Grk: - "Vidiš onaj most tamo?"
NAŠ POLITIČAR:
 - "Vidim."
Grk:
 - "Taj most je trebao biti širok 55 m, a napravio sam ga širokog 50 m i od para za tih 5 m je sve ovo."
Grk sljedeće godine dođe kod našeg političara, a ovaj u triput većem luksuzu od njega.
Grk: - "Kako si uspio za samo godinu dana steći sve ovo?"
NAŠ POLITIČAR:
 - "Vidiš onaj most tamo?"
Grk:
 - "Ne vidim."
NAŠ POLITIČAR:
 - "Eeeeee."

Зимски видео-Поље


Стигла зима у Поље

























7. pro 2012.

MALI vicevi

Bio Ivica kod Perice na ručku. Nakon što su počeli jesti, začuđeno upita:
- Vi se ne pomolite prije ručka?
- Ne. Naša mama dobro kuva - odgovori Perica.

Kapetan prekookeanskog broda dobija depešu i obraća se putnicima:
- Dragi putnici, stigla je jedna dobra i jedna loša vest. Šta želite prvo ču
ti?
- Hoćemo prvo dobru vest!
- Film o nama će dobiti 11 Oskara.

Vikend i nakon njega-hladno

Za ovaj vikend, a i nakon njega meteorolozi najavljuju veoma hladno vrijeme. Sa vjetom i obilnim sniježnim padavinama. Temperature će, kažu, ići i ispod -10 stepeni. Pa, pripremimo toplu garderobu i ostalo i pokušajmo izbjeći nepotrebna putovanja, posebno ona duža.

Prelet ptica selica iznad Broda prema jugu-07.12.2012.




2. pro 2012.

Domaće krofne


Sastojci :1/2l mlijeka, 1/2l vode, 40g svježeg kvasca, 40 g šećera, 2 kašičice soli, 3 žumanjka, 5 kašika ulja, oko 1200g brašna.

Priprema : Kvasac stavite da nadođe u mlakom mlijeku pomiješanim sa šećerom. Nakon toga ga sipajte u   veću činiju u kojoj ćete mijesiti krofne. Dodajte sve ostale sastojke osim brašna, koje se dodaje na kraju, kašiku po kašiku. Brašna je potrebno oko 1,2 kg, tačnije do momenta kada tijesto bude kompaktno da se ne lijepi za podlogu, a opet da je dovoljno meko  i vazdušasto. Tijesto sve vrijeme mijesite ručno, nikako varjačom, a  zatim zagrijjte rernu na 50C, tijesto pokrijte krpom i ostavite ga u rerni da naraste oko 30 min. Zatim ga ponovo premijesite i opet vratitie u rernu da još malo naraste. Nakon toga dobro pobrašnavite sto i razvucite tijesto oklagijom na debljinu od 1-1,5cm. Čašom ili kalupom vadite krofne i ostavite ih još 15 minuta da narastu. Pecite ih u dubljoj šerpi sa puno ulja, koju treba poklopiti dok se peku s jedne strane, nakon toga ih okrenite i čim porumene možete ih izvaditi. Ređajte ih na salvete da upiju višak masnoće, a zatim ih pospite šećerom u prahu.


A to može da izgleda i ovako! Prijatno!


SpektaR: Информација са 2. сједнице Скупштине општине Дерве...

SpektaR: Информација са 2. сједнице Скупштине општине Дерве...:  30. новембра 2012. године одржана je и 2. сједница Скупштине општине Дервента новог сазива која је била радног садржаја, а Дневни ред ове ...

Kukuruzni skrob


Pola litre vode staviti da proključa u tavi. U lončicu pomiješati 4 kašike kukuruznog brašna, 5 kašika kiselog mlijeka i malo soli. Kad voda proključa istresti polako smjesu i miješati. Kad se sjedini i zgusne, skrobu dodati 1 kašiku kajmaka ili masti. Prijatno!

Pšenični skrob


Jednu kašiku masti staviti u tavu da se zagrije. Odvojeno umutiti 1 jaje, dodati 3 kašike pšeničnog  brašna, malo soli  i pola litre vode. Dobro umutiti smjesu i dodati u vrelu mast. Miješati dok se ne zgusne. Prijatno!