4. sij 2014.

ВИДЕО ПОЕЗИЈА - МИЛАН Ђ.А. ПЛАВШИЋ Београд, У РОДНОМ ПОЉУ...

ВИДЕО ПОЕЗИЈА - МИЛАН Ђ,А, ПЛАВШИЋ, У срцу носим...

ВИДЕО ПОЕЗИЈА - МИЛАН Ђ. А. ПЛАВШИЋ: Пред родним прагом

Милан Плавшић

Искрено, за Милана сам сазнао  од мог рођака Јове Теофиловића и хвала му за то!

Милан Ђ. А. Плавшић рођен је 18. 8. 1938. године у Пољу, општина Дервента, Босна и Херцеговина.  Завршио је Економски факултет у Београду. Одбранио је магистарску тезу и докторску дисертацију, и изабран у звање доцента, ванредног и редовног професора Универзитета у Београду. Ужа научна област којом се бави је макроекономија. Написао је и објавио ( сам или као коаутор ) већи број научних и стручних радова из области којом се бави ( уџбеника, скрипта, практикума, студија, чланака, монографија и др. ). Објавио је и преко двадесет књига из поезије и преко триста двадесет песама у часописима: Пролом, Значења, Јединство, Дефендо, као и у зборницима и антологијама. Песме је почео да пише у ђачким и студентским данима, а песме за децу по рођењу унука Филипа, Александре и Маре. Члан је Савеза књижевника Југославије, Удружења писаца Србије и Књижевног клуба „Бранко Ћопић”.
Са групом истраживача, добитник је награде „22. децембар” -за научно дело из области друштвених наука. Носилац је Ордена за војне заслуге са сребрним мачевима, а указом Председника државе одликован је Орденом рада са сребрним венцем за заслуге и постигнуте успехе у раду од значаја за напредак земље. Добио је захвалницу, повељу и сребрну плакету за постигнуте резултате у наставно - педагошком раду са студентима на Универзитету у Београду. Од Удружења писаца Србије добио је диплому и златну плакету за изванредне заслуге и допринос у афирмацији тог Удружења, а од Књижевног клуба „Бранко Ћопић” добио је захвалницу за активност у доношењу новог Статута Клуба.
Живи и ствара у Београду.
unuci i deda 3
ПАЛФИМИМА:
ПЛАВШИЋ АЛЕКСАНДРА, ФИЛИП, МИЛАН И МАРА

Христос се роди!





Неколико снимака из Кулине данас

Игорова патка

Стефанов Боби

Сутра се пеку


Николина печењара, спремна за печење


Николинина и Тањина кућица за птице

Кровови и кровићи


Derventa,Polje - toplo, oblačno sa nešto kiše

Danas je u polju bilo neobično toplo za ovaj period godine, bilo je oblačno i u nekoliko navrata je padala slabija kiša. Nešto sunca se pojavilo u ranim popodnevnim časovima, ali nakratko. Večeras je takođe veoma oblačno i neuobičajeno toplo, gotovo bez vjetra.


1. sij 2014.

BAJKE SU NA DRUGOM SPRATU !


Provala u Nivex-u

U mjestu Polje, opština Derventa, 29/30.12.2013. godine, izvršena je provala u poslovno-prodajni objekat „Nivex“, odakle je otuđena metalna kasa sa novcem (preko 8.000,00 KM).
Uviđajem je utvrđeno da je ulazak u objekat izvršen, najverovatnije, otključavanjem podesnim ključem te da je iz kancelarije blagajne, koja se nalazi na spratu, otuđena navedena kasa sa novcem.
U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog KD teške krađe.
CJB Doboj - Derventa cafe


Чим дође прољеће!