2. ožu 2012.

Limun

Ovaj tekst sam primio od jedne dobre prijateljice. U tekstu se na kraju pominju i svjetski instituti za zdravlje i eminentni stručnjaci, ali ćemo njihovo spominjanje izbjeći (da im ne pravimo ni reklamu ni štetu eventualno). Lično sam sklon ovom tekstu znatno povjerovati, a vi sami prosudite. Dakle...


LIMUN - tajna koja se ljubomorno čuva!
 Probajte ovo
 Iscijedite pola limuna, razrijedite s pola litre mlake vode i pijte. Pripravak alkalizuje tijelo - super je.Limun (citrus) je čudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih ćelija. Snažniji je deset hiljada puta od hemoterapije. Zašto mi ovo saznajemo tek sada ? Zato što postoje laboratorije zainteresovanei za proizvodnju jedne sintetičke verzije koja će im donijeti golemu zaradu. Vi od sada možete pomoći jednom prijatelju obaveštavajući ga da je limunov sok blagotvoran za sprečavanje te bolesti. Njegov ukus je lijep i ne stvara one strašne posljedice kao hemoterapija.
 Ako imate mogućnosti, zasadite limunovo drvo na terasi ili u vrtu. Koliko ljudi umire dok se ljubomorno čuva ova tajna, da ne bi bili pogođeni multimilioneri velikih korporacija. Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima. Možete uzimati limun na različite načine: možete jesti plod, cijediti ga i praviti razna pića i kolače.
 Pripisuju mu se različita svojstva, ali najbolji učinak ima na ciste i tumore. Ova biljka je dokazani lijek protiv svih tipova raka. Smatra se takođe da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica, da je djelotvoran protiv internih parazita crijeva, da reguliše veoma visoki krvni pritisak i živčane poremećaje, te da djeluje antidepresivno.
 Izvor ove informacije je fascinantan: on pot iče od jednog od najvećih proizvođača lijekova na svijetu, koji tvrdi da poslije više od 20 godina rada u laboratoriji od 1970. god. je utvrdio kako limun uništava maligne ćelijee u dvanaest vrsta raka, među kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.
Sastojci ove biljke su pokazali da djeluju 10000 (deset hiljada) puta bolje od Adiamicina, hemoterapijske droge za usporavanje rasta kancerogenih ćelija. Ono što je još iznenađujuće jest to što limun uništava kancerogene ćelije, a ne utiče na zdrave ćelije.