1. pro 2014.

Promovisani rezultati mladih u Brodu

U ponedјeljak 24. novembra u sali Skupštine opštine Brod promovisani su rezultati projekata mladih Brođana, a  koji su realizovani u 2014. godini. Pošto fond Omladinske banke nije imao dovoljno sredstava za 19 ideja koje su prošle kriterijume javnog poziva, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić potpisao je aneks Ugovora za dodatna sredstva (8355 KM) iz budžeta opštine kako bi bilo dovoljno sredstava za sve projekte.
Od jula do oktobra ove godine uspješno je ralizovano 16 projekta mladih. Vrijednost realizovanih projekata iznosi 35 250 KM od čega je iz fonda Omladinske banke obezbijeđeno 16 097 KM, a ostatak je ostvaren od doprinosa zajednice kroz robu, usluge i novac. U realizaciji je učestvovalo čak 203 volontera. Projektima su uređena sportska igrališta, osmišljeni prostori za okupljanje mladih, promovisana kreativnost, kultura i ekologija.

Izuzetan odziv brodske omladine po javnom pozivu i spremnost da volonterski provode projekte od koristi za cijelu zajednicu je prepoznat kao nešto vrijedno podrške. Sredstva za projekte Omladinske banke planirana su i u budžetu opštine za 2015. godinu u iznosu od 10 000 KM.

Članovi odbora OB Brod, dobitnici plaketa OB. Na slici: drugi red - Slaviša Todorović, Saša Đurđević, Renato Jevtić, prvi red - Branka Stjepanović, Danijela Đukić, Bojana Žarić, Načelnik
 opštine Ilija Jovičić, Zoran Subašić, Goran Garačić i Nataša Čelar.