1. velj 2017.

У хладним зимским данима за доручак - пура

Потребно је кукурузно брашно које се успе у кључалу воду. Тако се кува 10-ак минута без мијешања. Потом се скине са шпорета и одлије мало воде, а онда мијеша дрвеном кашиком док се не згусне у "дрхтајућу" масу. Онда се кашика по кашика пуре ставља у тепсију на којој је дно прекривено киселим сиром.Када се пура распореди по цијелој тепсији, поново се поспе киселим сиром и прженом машћу (користио сам маст од пржене сланине и кобасице, тако да је имала посебно лијеп укус). Уз ово јело одлично иде бијели лук. Наравно, јело је јако и веома укусно, а правили смо га ове зиме бар једном седмично. ММММММ, пријатно!!!