10. pro 2017.

Сазив 14. сједнице Скупштине општине Дервента



Предсједник Скупштине општине Дервента, Маријан Кљајић, сазвао је 14. сједницу Скупштине општине Дервента  за четвртак, 14. децембра 2017. године, са почетком у 10 часова.
            За Дневни ред 14. сједнице предложено је 28 тачака. Након усвајања Записника са 13. сједнице Скупштине општине Дервента и „Актуелног часа“, Скупштина општине Дервента разматраће више финансијских докумената. На дневном реду ове сједнице наћи ће се Приједлог одлуке о измјенама и допунама Одлуке о усвајању Буџета општине Дервента за 2017. годину- Ребаланс Буџета општине за 2017. годину, Приједлог одлуке о измјени Одлуке о извршењу Буџета општине за 2017. годину, Приједлог одлуке о усвајању Буџета општине Дервента за 2018. годину, Приједлог одлуке о извршењу Буџета општине Дервента за 2018. годину;  Приједлог одлуке о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности за подручју општине за 2018. годину и Приједлог одлуке о утврђивању вриједности непокретности на подручју општине Дервента
            На 14. сједници ће се разматрати и Приједлог Програма рада Скупштине општине Дервента за 2018. годину, те више приједлога одлука и то: Приједлог одлуке о преносу права располагања и коришћења станова са општине Дервента на носиоце рјешења о додјели на коришћење станова- породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде; Приједлог одлуке о предлагању броја и просторном распореду основних школа на подручју општине Дервента и са приједлогом уписних подручја; Приједлог одлуке о оснивању Савјета за безбједност саобраћаја општине Дервента; Приједлог одлуке о критеријумима за остваривање права на  субвенционисање закупнине за стан; Приједлог одлуке о економској цијени услуге Јавне предшколске установе „Трол“ Дервента за 2018. годину; Приједлог одлуке о измјени Одлуке о одређивању имена улица у граду Дервента; Приједлози одлука о продаји непосредном погодбом неизграђеног градског грађевинског земљишта у својини општине Дервента ради обликовања-комплетирања грађевинске честице „АРКОНИМО“ д.о.о. Дервента и Станчић Ђорђи из Дервенте.
            У форми нацрта одборници Скупштине општине Дервента разматраће Нацрт одлуке о комуналним таксама.
            На дневном реду ове сједнице разматраће се и два програма и то: Приједлог програма за смањење ризика о елементарне непогоде и друге несреће за период 2018 – 2020. године и Приједлог програма о измјени Програма намјенског утрошка средстава посебних водних накнада за 2017. годину.
            Неколико информација из различитих области, биће предмет расправе и то: Информација о остваривању права у складу са Законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, Информација о имовини у власништву општине, пословни простори, гараже и станови; Информација о спортским активностима и резултатима рада спортских колектива у 2016. години, Информација о условима и животу пензионера на подручју општине и Информација о стану насиља у породици на подручју општине Дервента са аспекта појаве и са аспекта одговора на насиље од стране субјеката заштите у општини Дервента са приједлогом мјера за спречавање и сузбијање насиља у породици.
            На овој сједници разматраће се и Извјештај о реализацији Акционог плана за равноправност полова општине Дервента за период 2016-2017. година у 2016. години.
            На крају сједнице, Скупштина општине ће разматрати приједлоге кандидата за чланове школских одбора испред јединице локалне самоуправе у основним школама „19. април“ Дервента и „Ђорђо Панзаловић“ Осиња.
derventa.ba