1. lip 2012.

Одржана 42.сједница СО-е Дервента



У сриједу, 30. маја 2012. године одржана је редовна 42. сједница Скупштине општине Дервента. На овој сједници, одборници су расправљали о 17. тачака Дневног реда. Након усвајања записника са 41. сједнице и „Актуелног часа“ Скупштина општине је донијела Одлуку о доношењу Програма заштите животне средине општине Дервента-ЛЕАП за период 2012-2017. година и Одлуку о утврђивању тржишне вриједности грађевинског земљишта.
У наставку сједнице је разматран и усвојен Извјештај о реализацији Програма опремања изграђеног градског грађевинског земљишта у 2011. години, те након тога донесен  и Програм опремања изграђеног градског грађевинског земљишта за 2012. годину. Одборници су донијели и Програм намјенског утрошка средстава посебних водних накнада за 2012. годину.
На овој сједници је разматрано и неколико информација као што је Информација о извршењу Буџета општине Дервента за први квартал 2012. године са освртом на остварење локалних прихода по врстама, Информација о превентивној здравственој заштити становништва у 2011. години, Информација о стању у путничком саобраћају и такси превозу на подручју општине Дервента, Информација о раду невладиних организација и удружења грађана на подручју општине и Информација о стању у области снабдијевања електричном енергијом.
Највећу пажњу одборника изазвала је Информација о иницијативи за привремену употребу неискоришћеног дијела Партизанског гробља, која на крају свих дискусија и приједлога закључака ипак није усвојена јер није добила натполовичну већину  гласова укупног броја одборника.
Разматран је и усвојен Извјештај о успостављању и коришћењу базе података и реализацији одлука Скупштине општине Дервента за прва три мјесеца 2012. године.
И на крају 42. засиједања, Скупштина општине је именовала др Мирка Шарана за директора ЈЗУ Дом здравља Дервента на нови мандат у трајању од четири године.

derventa.ba