4. stu 2012.

Mile M.Knežević - Gde je izlaz


Zbirka pjesama „Gdje je izlaz“ autora Mile M. Kneževića promovisana je u petak, u prostorijama Narodne biblioteke „Branko Radičević“ u Derventi. Izdavač zbirke pjesama je „Besjeda“ Banja Luka.
Prema Kneževićevim riječima pjesnik treba „da vrišti, kritikuje, upozorava i traži istinu i pravdu, ne zbog sebe, već zbog naroda iz kojeg je potekao“.
- Lako je pisati o ljubavi, dobroti, radosti i veselju, ali kada  zlo, sila, laž i nepravda navale na narod uz veliko stradanje, ko će, ako neće pjesnik jauknuti dušom i zapjevati, da ga i zlotvori i silni čuju, da šutnja i strah pobjegnu, da bol ublaži, da se put slobode stvori i da se bolji život zatraži u ime naroda, kojemu pjesnik pripada, i kojeg se nikada, i ni za šta na svijetu, ne smije odreći, niti ga se pred bilo kime zastidjeti- između ostalog rekao je Knežević na promociji svoje zbirke pjesama.
Knežević je rođen u Banjoj Luci 1952. godine. Do sada je objavio tri knjige pojezije za djecu: „ Čuvar osmeha“, „Smeholjubac“, „Vetropir“, a „Ko zna sve“ čeka da bude objavljena. Za odrasle je obajvio dvije zbirke pojezije: „Otisci“ i „ nebesko venčanje“ a zbirka „Družbenica“ će biti štampana uskoro.
Posavske novosti - Derventa Cafe