15. velj 2013.

Почетак пројекта “Право на воду за становнике руралних подручја ” који финансира ЕУ

Добој, 15.02.2013. г.
Почетак пројекта “Право на воду за становнике руралних подручја ” који финансира ЕУ

    Уводни састанак у оквиру пројекта “Право на воду за становнике руралних подручја” организован је у Дервенти, 15. 02. 2013. године. Присутним представницима општине Дервента, мјесних заједница, здравствених институција, основних школа, сусједних општина и релевантних институција пројектни тим је презентовао циљеве и планиране активности пројекта. Иницирана је динамична дискусија о тренутној проблематици везаној за сеоске водоводе. Сви присутни су изразили интерес за учешће у пројекту и договорили су начин реализације почетних активности.
    Пројекат је покренут са циљем да допринесе побољшању здравствене ситуације и квалитета воде за пиће у сливу ријеке Укрине кроз јачање капацитета руралних заједница за остваривање права на воду и креирање правног модела за управљање сеоским водоводима. Пројектни тим ће општини Дервента пружити техничку подршку да сними стање водоснабдијевања у селима, анализира квалитет воде за пиће, побољша регулаторни оквир за функционисање сеоских водовода и повећа свијест корисника о кориштењу воде.
    Пројекат “Право на воду за становнике руралних подручја” финансира Европска унија из средстава Европског инструмента за демократију и људска права у износу 112.000 евра. Пројекат имплементира Центар за менаџмент, развој и планирање Добој у партнерству са Удружењем за заштиту и унапређење човјекове околине „Уна-Сана” Бихаћ и Центром за локални и регионални развој Дервента (ЦЕЛОР).
За више информација, контакт особа је: Снежана Мишић Михајловић, директорица пројекта у МДПи
Моб: 065 682 729; Тел: 053 200 371; Email: snezana.misic@mdpinicijative.ba