Ево како ми правимо пуру. Потребно је cca 700-800 gr кукурузног брашна (просијаног), 1-1,5 литара воде, 3 кашике свинјске масти или уља, 200 gr крављег сира, мало соли.
Вода се стави да прокључа. Дода се мало соли. У кључалу воду додаје се брашно које се мијеша дрвеном кашиком док цијела смјеса не постане густа и не сједини се.
Претходно се у тепсију по дну поспе пола количине сира.
У посебној тави се растопи маст до "цврчања".
Смјеса (каша) се кашиком пореда у тепсију, поспе се преосталом количином сира, а потом се цијела површина прелије врелом машћу (треба пазити да се не опечемо). Сир се под врелином каше и масти (или уља) готово растопи, па се добије предиван укус јела. Са пуром је незаобилазан бијели лук.
Пријатно!
Вода се стави да прокључа. Дода се мало соли. У кључалу воду додаје се брашно које се мијеша дрвеном кашиком док цијела смјеса не постане густа и не сједини се.
Претходно се у тепсију по дну поспе пола количине сира.
У посебној тави се растопи маст до "цврчања".
Смјеса (каша) се кашиком пореда у тепсију, поспе се преосталом количином сира, а потом се цијела површина прелије врелом машћу (треба пазити да се не опечемо). Сир се под врелином каше и масти (или уља) готово растопи, па се добије предиван укус јела. Са пуром је незаобилазан бијели лук.
Пријатно!
Ова пура је врло брзо нестала!