22. sij 2014.

Brod - uručene zahvalnice učesnicima Sajma privrede 2013.

zahvalnice sajam 1303Privrednici i sponzori koji su učestvovali na „Sajmu privrede 2013“ danas su u 10 časova dobili Zahvalnice od opštine Brod. U punoj sali Skupštine opštine, načelnik opštine Ilija Jovičić je privrednicima zahvalio na učestvovanju u ovom velikom događaju i najavio naredni Sajam koji će biti organizovan polovinom septembra ove godine. Načelnik Jovičić je najavio, i pozvao zvanice, da posjete 35. tradicionalni ponoćni turnir u malom fudbalu koji se održava od petka 24. januara u Sporsko-kulturnom centru.
zahvalnice sajam 1301Privrednicima Broda su predstavljena i dva vida podrške zapošljavanju. U budžetu opštine Brod predviđena su sredstva, u iznosu od 5000 KM po radniku, koji se zapošljava sa evidencije Zavoda za zapošljavanje. Po „Projektu podrške zapošljavanju Roma  u Republici Srpskoj u 2014.godini predviđena su sredstva od 6000 za zapošljavanje na 12 mjeseci do 8000 za 24 mjeseca rada. Više o ovome u Javnom pozivu.  Prisutnima su predstavljeni i članovi organizacionog odbora Sajma privrede. Predsjednik ovog odbora, Načelnik odjeljenja privrede i društvenih djelatnosti uručio je sajamskim izlagačima i sponzorima Zahvalnice.  
zahvalnice sajam 1312Na prošlogodišnjem sajmu privrede, opština Brod je predstavila osam atraktivnih poslovnih zona. Do juna mjeseca, kako je rekao načelnik Jovičić, za izgradnju, rad i zakup u ovim zonama će biti raspisan javni oglas. Pored poslovnih zona, opština Brod je kao poboljšanje uslužnog servisa građanima uvela da se dozvole za preduzetnički rad dobijaju u roku od dva dana. Takođe, za rješavanje važnih pitanja opština je angažovala preko 40 fakultetski obrazovanih stručnjaka. U obraćanju privrednicima, načelnik Jovičić je pomenuo i uspješne privatizacije Rafinerije nafte, Nestro Petrola, Skai adaptera, Ciglarske industrije Klakar i Ribnjaka. Za ostala preduzeća otišla je inicijativa prema Ministarstvima i stečajnim upravnicima da brže završe započete privatizacije. Danas u 13 časova se po šesti put održava javna licitacija za prodaju hotela „Sava“. Za današnju licitaciju cijena je 410 000 KM, a u slučaju da se prodaja ponovi, sledeći put cijena bi bila oko 280 000 KM. Načelnik Jovičić je pozvao brodske privrednike da razmisle i kupe ovaj značajan objekat. Nakon zvaničnog dijela prijema, zvanice su imale priliku da uz koktel razgovaraju sa načelnikom Jovičićem i razmjene ideje sa drugim privrednicima.
Službena stranica opštine Brod