15. svi 2014.

Vodostaji u porastu (a može imati veze sa nama)

Na području opštine Prnjavor vodostaj Ukrine je u porastu i ova rijeka je počela da se izliva u priobalnom području u mjestu Prisoje u Mjesnoj zajednici Kulaši. Rječica Lišnja se izliva u priobalnom području u naselju Ratkovac, ali za sada nema ugroženih domaćinstava.

Vodostaj rijeke Bosne u Modriči je 210 centimetara, što je 40 centimetara više u odnosu na prethodno mjerenje.

Vodostaji se prate, službe u pripravnosti u Prnjavoru

Sve nadležne službe na području opštine Prnjavor su u pripravnosti ako zbog izlivanja rijeka bude bilo potrebe za intervencijama i pomoći stanovništvu, rekao je šef opštinskog štaba Civilne zaštite Milenko Milivojac.
Milivojac ističe da je, za sada, situacija pod kontrolom, ali da bi stanje moglo postati teško ukoliko se padavine nastave.
"Rječica Lišnja izlila se u Ulici Živojina Preradovića, gdje je u dogovoru sa policijom postavljena žuta traka i zaustavljen saobraćaj prema Ceru. Saobraćaj je zbog izlivanja Ukrine iz korita obustavljen i u Kulašima, na lokalnom putu u selu Prisoje. Ostali putni pravci na području ove opštine su prohodni", dodao je Milivojac.
Prema podacima iz Civilne zaštite, Lišnja se djelimično izlila i u Ratkovcu, te Omladinskom naselju, ali domaćinstva za sada nisu ugrožena.
Vodostaj jezera Drenova nije alarmantan, jer ima još oko 1,8 metara da bi došlo do prelivanja vode na brani.
Nezavisne novine