17. velj 2015.

Derventski ribolovci uspješni

Sportsko-ribolovno društvo /SRD/ “Ukrina” Derventa tokom ove godine nastaviće sa poribljavanjem, malom školom ribolova i izgradnjom takmičarske staze na rijeci Savi.
godisnja skupstina srd ukrina
Sportski ribolovci iz Dervente tokom prošle godine imali su zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, ali su veoma loše vremenske prilike spriječile neke aktivnosti planirane godišnjim planom, rečeno je danas na godišnjoj Skupštini Sportsko-ribolovnog društva “Ukrina” Derventa.
Predsjednik Upravnog odbora Mirko Bjelić je rekao da je u društvu u 2014. godini bilo učlanjeno 446 članova.
“Rad društva kontrolisao je nadzorni republički inspektor koji nije imao nikakvih primjedbi na naš rad. On je pohvalio društvo kao jedno od boljih u Republici Srpskoj”, rekao je Bjelić.
Skupštini je prisutvovao predsjednik Sportskog saveza Republike Srpske Zdravko Ostojić, koji je pohvalio rad SRD “Ukrina” Derventa.
“Imate razvijen takmičarski duh i ostavarili ste dobre rezultate, prednjačite u odnosu na druga društva. Prošla godina bila je generalno veoma loša za ribare, a vi ste uspjeli da postignete dobre rezultate”, rekao je Ostojić.
On kaže da je izgradnja takmičarske staze pozitivna stvar ne samo za ribolovce nego i sa aspekta razvoja turističke ponude.
Zlatna plaketa SRD “Ukrina” Derventa ove godine dodijeljena je bračnom paru Jeli i Stanoju Marjanoviću iz Sočanice, a zahvalnica sudiji Stevi Radaku.
Skupštini su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mirsad Bećirović, te predstavnici sportsko-ribolovnih društava iz Prnjavora i Teslića.
SRNA/Foto: Posavske novosti