27. ožu 2012.

SAČ NA TATARSKI NAČIN


Potrebno je: 1,5kg krompira, 5 većih glavica crvenog luka, mrkva, paprika, paradajz (po želji), 1kg svinjskog ili junećeg mesa, svinjska mast, začini.
Oguliti krompir i isjeci na veće kriške. Isto uraditi i sa crvenim lukom, mrkvom ili još nekim povrcem koje imate. Veću okruglu tepsiju namazati sa 2 kašike svinjske masti. Na dno tepsije staviti meso isječeno na komadiće. Najbolje je staviti bar dvije vrste mesa, ali biće veoma ukusno ako stavite i jednu vrstu. Na meso složiti krompir, luk, mrkvu... Posolite sve to i dolijte vode do ruba tepsije. Zatim to stavite na postolje sača, prekrijte poklopcem, obložite žarom i čekajte da prođe oko sat vremena da biste počeli uživati u ukusnom jelu. Prijatno!







Fotografije i recept - Branka Stjepanović