18. stu 2013.

Савјет за развој пољопривреде и села СО-е Дервента



На 10. сједници Скупштине општине Дервента која је одржана 30. јула 2013. године измјењен је састав Савјета за развој пољопривреде и села, из разлога што је Гроздан Ружичић поднио оставку на мандат одборника Скупштине општине, тако да је умјесто њега за предсједника Савјета изабран Станић Перо, досадашњи замјеник предсједника, а за замјеника предсједника Савјета је изабран одборник Јефтић Синиша. Састав Савјета за развој пољопривреде и села:
1. Станић Перо, предсједник, 2. Јефтић Cиниша, замјеник предсједника, 3. Милаковић Дражен, члан из реда стручних лица из области пољопривреде 4. Кљајић Далибор, члан из реда стручних лица из области пољопривреде 5. Гроздановић Здравко, члан из реда пољопривредних произвођача 6. Тадић Горан, члан из реда пољопривредних произвођача  7. Матић Перо, члан из реда пољопривредних произвођача.
Савјет за развој пољопривреде и села  је стално радно тијело Скупштине општине Дервента. Образован је Пословником  Скупштине општине Дервента („Службени гласник општине Дервента“, број: 6/09 – Пречишћени текст и 3/13). Савјет за развој пољопривреде и села  има предсједника, замјеника предсједника и пет чланова  од којих  се предсједник и један члан бирају из реда одборника, два члана из реда стручних лица из области пољопривреде и три члана из реда пољопривредних произвођача. Надлежности Савјета за развој пољопривреде и села  регулисане су чланом 65. Пословника Скупштине општине а састоје се у сљедећем:
- разматра питања из надлежности Општине која се односе на пољопривреду и село,
- даје приједлог и мишљење о питањима из области пољопривреде о којима одлучује Скупштина,
- утврђује критеријуме на приједлог надлежног одјељења Општинске административне  службе за додјелу награде за најуспјешнијег пољопривредног произвођача,
- покреће поступак за додјелу награде најуспјешнијем пољопривредном произвођачу,

- остварује сарадњу са асоцијацијама произвођача и другим институцијама које се баве    питањем пољопривреде и села.