24. stu 2013.

Predstavljeni rezultati projekata za održiv povratak

22. NOVEMBAR 2013.
U Donjem Višnjiku prekjuče je obilježen završetak dva projekta za održiv povratak u Posavinu. Svečanost je upriličena u organizaciji Catholic Relief Services(CRS) i Odjela Vlade SAD za populaciju, izbjeglice i migracije koji su dijelom i finansirali i provodili ove projekte. Gostima su predstavljeni uspješni rezultati ovih projekata. 
Svečanosti su prisustvovali otpravnik poslova američke ambasade u BiH Nicholas M Hill, direktor CRS-a za BiH Marc D’Silva, ministar za izbjegle i raseljene u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš, pomoćnik federalnog ministra za izbjeglice i raseljene Sulejman Alijagić, pomoćnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Mario Nenadić  i drugi gosti.   
 Iz opštine Brod ovoj svečanosti su prisustvovali predsjednik skupštine Ivo Mijić, potpredsjednik skupštine Senad Mašić i zamjenik načelnika Goran Garačić. Kroz projekat za podršku manjinskom povratku pomognuto je 35 porodica; projekat ekonomskog osnaživanja povratnika  u Posavinu je obezbijedio manje popravke kuća za 21 porodicu, a 53 porodice u Derventi i Brodu su dobile podršku za ekonomsku stabilnost.